Atskleista, kad 6000 "Dominion" balsavimo mašinų "neteisingai apskaičiavo" balsus Puerto Riko rinkimuose

Puerto Riko rinkimų komisija antradienį paskelbė, kad peržiūri sutartį su "Dominion Voting Systems", nes po pirminių rinkimų saloje buvo aptikta "šimtai neatitikimų" balsų sumose.

Komisijos laikinoji pirmininkė Jessika Padilla Rivera (Džesika Padila Rivera) teigė, kad problema kilo dėl "programinės įrangos problemos", dėl kurios "Dominion" balsavimo mašinos neteisingai suskaičiavo balsų skaičių.

"Susirūpinimą kelia tai, kad lapkritį vyks rinkimai, ir mes privalome ne tik užtikrinti, kad aparatas duoda teisingus rezultatus, bet ir tai, kad jo duoti rezultatai yra tokie patys, kokie buvo paskelbti", - sakė J. Padilla Rivera.

Per pirminius Puerto Riko rinkimus buvo naudojama daugiau kaip 6 000 "Dominion" balsavimo mašinų, o bendrovė kaltino programinės įrangos problemas, atsiradusias dėl skaitmeninių failų, naudojamų rezultatams iš mašinų eksportuoti.

Tačiau Puerto Riko Atstovų rūmų vicepirmininkas José Varela paragino Padillą ketvirtadienį atvykti į viešą klausymą ir aptarti šias problemas.

"Negalime leisti, kad artėjant visuotiniams rinkimams ir toliau būtų griaunamas visuomenės pasitikėjimas balsavimo procesu", - sakė jis.

Šios problemos priminė plačiai nuskambėjusį incidentą Antrimo apygardoje, kai "Dominion" balsavimo mašina "per klaidą" suskaičiavo tūkstančius papildomų balsų už Bideną, o ne Trumpą.

Praėjusių metų balandį "Fox News" sutiko sumokėti "Dominion Voting Systems" beveik 800 mln. dolerių, kad būtų išvengta teismo proceso pagal balsavimo mašinų bendrovės ieškinį, kuriame "Fox" kaltinama propagavusi melą apie "Dominion" vaidmenį tariamai klastojant 2020 m. prezidento rinkimus už J. Bideną.

Bendrovė "Dominion" buvo pareiškusi 1,6 mlrd. dolerių ieškinį "Fox", teigdama, kad geriausiai vertinama naujienų laida pakenkė bendrovės reputacijai skleisdama "sąmokslo teorijas", kuriose teigiama, kad jos įranga perdavė balsus nuo Trumpo Bidenui.

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال