Bulvės su mėsa: sotaus pietų patiekalo receptas

Bulvės su mėsa: sotaus pietų patiekalo receptas

Patiekalas bus skanesnis, jei bulvės bus laikomos šiek tiek per ilgai, kad taptų visiškai minkštos.

Jei nesilaikote gavėnios ir valgote mėsą, rekomenduojame pietums paruošti sotų ir skanų patiekalą - bulves su jautiena. Puikus priedas prie jo bus daržovių skonio salotos.

Bulvės su mėsa pietums

  • Bulvės - 5-6 vnt;
  • svogūnas - 2 vnt;
  • jautiena - 600 gr;
  • sviestas - 30 g;
  • verdančio vandens - 250 g;
  • augalinis aliejus.

Paruošimo būdas:

  1. Jautieną supjaustykite dideliais gabalais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies, kol iš mėsos išgaruos sultys.
  2. Svogūną supjaustykite dideliais pusžiedžiais ir sudėkite į mėsą, išmaišykite. Kepkite ant didelės ugnies, kol apskrus, retkarčiais pamaišydami.
  3. Stambiai supjaustykite bulves ir sudėkite ant mėsos bei svogūnų. Įberkite druskos, pipirų, gabalėlių sviesto ir karšto vandens. Jis neturėtų visiškai apsemti bulvių.
  4. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies, kol bulvės suminkštės. Patiekalas bus geresnis, jei bulvės bus šiek tiek apvirtos.
  5. Į paruoštą patiekalą įberkite smulkiai supjaustytų žolelių, išmaišykite ir galite patiekti.
Naujesnė Senesni
Free mail

نموذج الاتصال