Ar jūsų maisto produktuose yra paslėptų vikšrų miltų?

Ar jūsų maisto produktuose yra paslėptų vikšrų miltų?

Pravartu atidžiai stebėti viską, ką perkate maisto prekių parduotuvėje, ypač jei tai yra tokios didelės maisto korporacijos kaip "PepsiCo" produkcija, kuri, kaip pranešama, ieško naujų galimybių, kaip į populiarius supakuotus maisto produktus įmaišyti vikšrų baltymų.

Cheetos, Quaker Granola Oats ir kituose perdirbtuose maisto produktuose, priklausomai nuo prekės ženklo, jau gali būti vikšrų baltymų, todėl atidžiai skaitykite sudedamųjų dalių etiketes.

"Pasaulyje yra bent šešios ar septynios bendrovės, kurios dabar naudoja vikšrus, vabzdžius miltams gaminti", - toliau pateiktame vaizdo įraše aiškina Amerikos ūkininkas.

"Insect Gourmet" sako, kad su vabzdžiais susijusios įmonės Vakarų pasaulyje gamina vabzdžių baltymus maisto produktams, gėrimams, konditerijos gaminiams ir kitiems dalykams, pavyzdžiui, sviestams, aliejams, taip pat prieskoniams ir pagardams." 

Valgydami vikšrus gausite parazitų

Norite tikėkite, norite tikėkite, norite ne, bet į amerikietiškus maisto produktus, matyt, taip pat galima dėti vabzdžių ir vabzdžių ingredientų be aiškaus ženklinimo. Planuojama per kelerius artimiausius metus sumaltus vabalus įmaišyti į viską, kas parduodama įprastinėse maisto prekių parduotuvėse.

Iki 2027 m. planuojama pasiekti 4,6 mlrd. dolerių pardavimus iš vabzdžių ingredientų, kurie sudarys apie 1,4 mln. tonų bendro svorio.

Bendrovė "Archer Daniels Midland" (ADM), bendradarbiaudama su "Innova Foods", jau gamina vabzdžių ingredientus savo gamykloje Decatur, Ilinojaus valstijoje. Bendrovės interneto svetainėje klaidingai nurodoma, kad vikšruose yra 60 proc. baltymų. 

Ajovos valstybinio universiteto (ISU) etimologijos skyriuje teigiama, kad vikšrai turi tik apie 12,9 proc. baltymų, o tai reiškia, kad ADM meluoja (didelis šokas), kad vikšrai atrodytų "maistingesni".

Kad ir kaip ten būtų, vikšrai nėra tinkamas maistas žmonėms. Klivlendo klinika paskelbė įspėjimą, kad maždaug 30 proc. visų vikšrų fermų, t. y. patalpų, kuriose vikšrai dabar auginami žmonių "maistui", yra užkrėstos parazitais, kurie persiduoda juos valgantiems žmonėms.

Nacionalinis sveikatos institutas (NIH) taip pat išreiškė abejonių dėl tariamo vikšrų virškinamumo. Teigiama, kad vikšrų egzoskeletas, dar vadinamas chitinu, yra "virškinamas pluoštas", tačiau NIH teigia neturintis supratimo, kaip jis tariamai virškinamas.

Kitaip tariant, žmogaus organizmas negali perdirbti vikšrų kaip maisto. Ir net ta dalis, kuri, kaip teigiama, veikia kaip "skaidulos", neatrodo virškinama, nors tokios korporacijos kaip ADM tvirtina, kad taip ir yra.

Kadangi valdžia nori, kad mėsą valgytų tik jie patys, visi kiti turi valgyti vabalus arba "augalus" - tai vienintelės dvi baltymų alternatyvos vargšams.

Beje, jau dabar valgyti perdirbtą maistą iš tokių įmonių kaip PepsiCo yra bloga idėja. Pavyzdžiui, "Quaker" dribsniuose yra pesticidų, tokių kaip glifosatas, kurie siejami su vėžiu ir reprodukcinėmis problemomis.

"Nevalgysiu vabalų ir pirksiu tik šviežią mėsą iš vietinio mėsininko", - apie visa tai rašė vienas komentatorius. "Nepaženklinta? Tiesiog boikotuokite jų produktus."

"Nustokite valgyti perdirbtą maistą", - rašė kitas. "Valgykite daugiau vieno ingrediento maisto, pavyzdžiui, kiaušinių, avokadų ir kepsnių, nes perdirbtas maistas ir taip jus nuodija."

"Kuo labiau apdorotas, tuo daugiau nuodų jie gali įsiūlyti. Tik pažvelkite į šiandieninio jaunimo sveikatą". 

Naujesnė Senesni
Free mail

نموذج الاتصال