Australija grasina nubausti X „milijardais dolerių“, jei jie necenzūruos „neapykantos kalbos“ platformoje

Australija grasina nubausti X „milijardais dolerių“, jei jie necenzūruos „neapykantos kalbos“ platformoje

Australija pagrasino socialinės žiniasklaidos milžinei X milijardinėmis baudomis, jei platforma necenzūruos turinio, kurį Australijos vyriausybė laiko „neapykantos kalba“.

Kvinslendo civilinis ir administracinis teismas (QCAT) nusprendė, kad bendrovė gali būti laikoma atsakinga už kiekvieną jos platformoje paskelbtą vadinamosios „neapykantos kalbos“ atvejį. Šis autoritarinis sprendimas buvo priimtas reaguojant į Australijos musulmonų gynimo tinklo (AMAN) 2022 m. liepos mėn. pateiktą skundą. AMAN apkaltino X leidus „kraštutinių dešiniųjų sąmokslo grupei“ skelbti neapykantą kurstančius ir musulmonus menkinančius komentarus.

Apie tai praneša Infowars.com: Socialinės žiniasklaidos bendrovės, tokios kaip X, tradiciškai teigia, kad jos nėra atsakingos už turinį savo platformose, kuris atsiranda už jurisdikcijos, kurioje jos vykdo veiklą, ribų. Tačiau šiame sprendime į šią nuostatą neatsižvelgiama ir teigiama, kad platforma yra atsakinga už savo naudotojų pasisakymus.

Nepaisant AMAN prašymų, „X“ atsisakė pašalinti arba blokuoti įžeidžiančius įrašus pagal Kvynslando antidiskriminacinį įstatymą. X savininkas Elonas Muskas (Elon Musk) teigė, kad jo įmonei šie įstatymai neturėtų būti taikomi dėl jos veiklos JAV.

AMAN patarėja teisės klausimais Rita Jabri Markwell (Rita Džabri Markvel) pasipriešino šiai gynybai, tvirtindama, kad "X" pelnosi iš Australijos vietos rinkų ir bendruomenių rinkdama duomenis ir parduodama reklamą. Ji mano, kad šis sprendimas gali tapti precedentu kitose jurisdikcijose, kvestionuojančiu ilgą laiką galiojusias teisines apsaugos priemones, kuriomis rėmėsi socialinės žiniasklaidos bendrovės. Ji pabrėžė platesnes pasekmes, sakydama: „Tai gali tapti precedentu, kuris turės reikšmę kitose jurisdikcijose, nesvarbu, ar tai būtų federaliniu lygmeniu, ar pagal kitus šmeižto įstatymus.“

QCAT sprendimas priimtas po Australijos interneto saugumo priežiūros institucijos ir X ginčo dėl platformos atsisakymo pašalinti vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas balandžio mėn. tiesiogiai transliuotas incidentas, kurio metu peiliu buvo sužalotas vyskupas Mar Mari Emanuelis (Mar Mari Emmanuel). Australijoje „X“ paslėpė 65 tviterio žinutes su vaizdo įrašu, užuot įvykdžiusi nurodymą jį pašalinti. Nors e. saugumo komisarė Julie Inman Federaliniame teisme laimėjo laikinąją nutartį, draudimas nebuvo paskelbtas nuolatiniu.

AMAN taip pat laukia atskiro sprendimo dėl to, ar „X“ pažeidė įstatymą, nepašalindama ar nepaslėpdama tariamos neapykantos kalbos. Be to, AMAN yra pateikusi teisinį skundą prieš „Meta“ ir „Facebook Australia“ Žmogaus teisių komisijai. Bendrovė „Meta“, kaip ir „X“, prieštarauja Australijos teisės taikymui, ypač „Cambridge Analytica“ skandalo kontekste, tvirtindama, kad jai netaikoma vietos jurisdikcija.

Naujesnė Senesni
Free mail

نموذج الاتصال