Kivių želė pyragas (tortas) su grietine

Kivių želė pyragas (tortas) su grietine

Noriu su jumis pasidalyti savo naujojo šedevro receptu, kuris tarp mano draugų ir namiškių sukėlė daugybę emocijų.

Sudedamosios dalys:

Tortas:

  • 400 g sausainių;
  • 150 g sviesto.

I Želė:

  • 2 pakuotės parduotuvėje pirktos želė su kivių skoniu;
  • 2 kiviai;
  • 25 g želatinos.

II Želė:

  • 750 g grietinės;
  • 500 ml pieno;
  • 35 g želatinos;
  • 200 g cukraus.

Paruošimas:

1. Sausainius trintuvu paverčiau trupiniais.

2. Sviestą ištirpinau, atvėsinau ir sudėjau į sausainius. Užminkiau tešlą. Tešla buvo gana trapi, bet minkšta.

3. Kepimo indą išklokite maistine plėvele. Dugne iškloju tešlą ir paskleidžiu ją po visą paviršių, gerai prispausdama. Tada įdėkite į šaldytuvą.

4. Želė pupeles supilkite pagal instrukcijas į kepimo skardos formos dubenį, tačiau žemesnį ir mažesnio tūrio. Dedu į šaldytuvą, kad užšaltų.

5. Po kurio laiko pridėjau kivių griežinėlių. Tai buvo mano klaida. Pasirodo, kivių ir ananasų negalima dėti į želė šviežių, nes jie neutralizuoja želatiną.

6. Per naktį jis nesustingo, bet aš nenusiminiau ir ištirpinau jį ant mažos ugnies. Tuo tarpu papildomą želatiną ištirpinau karštame vandenyje ir įmaišiau į kivių sirupą. Padėjau jį atgal į šaldytuvą.

7. tai pavyko ir po 4 valandų želė buvo paruošta.

8. Kurį laiką palaikydavau dubenėlį karštame vandenyje, ir želė lengvai išsiskyrė iš indo. Uždėjau torto formą ant viršaus ir apverčiau ją aukštyn kojomis, kad ji būtų viduryje.

9. Tada pieną beveik užvirinkite ir supilkite ant želatinos. Gerai išmaišykite, kol ištirps, ir leiskite atvėsti.

10. Grietinę ir cukrų plakite mikseriu, kol cukrus ištirps. Proceso metu įmaišiau vanilės. Ragaukite kremą, nes jis turi būti saldus, kadangi vėliau į jį bus įpilta daugiau nerauginto pieno.

Nenustodama maišyti plona srovele supilu pieną ir želatiną. Tai daroma tam, kad nesusidarytų gumuliukų ir kad želatina nuo šaltos grietinės iš karto nesusidarytų.

12. Šį mišinį atsargiai supyliau į laisvą formą ir dar valandai palikau šaldytuve.

13. Tiek laiko užteko, kad jis sustingtų. Atsargiai nuimkite šonus ir maistinę plėvelę. Paruoštas pyragas sveria apie 2½-3 kg.
Būsiu sąžininga, kai kivių želė nepavyko, norėjau pasiduoti, bet džiaugiuosi, kad privedžiau receptą iki galo. Tą vakarą atvykusius mano šeimos narius ir svečius iš pradžių šokiravo neįprasta torto išvaizda, o paskui ir skonis. Jis buvo labai švelnus ir lengvas, rūgščiai saldaus skonio. Kai baigi kūrinį, iš tiesų supranti, kad kito jau nebegali sukurti.

Bandžiau pieno želė ir grietinės želė. Man tos galimybės nepatiko, todėl surizikavau derinti šiuos produktus ir nesuklydau. Kartu jie veikė 100 %. Ši pyrago dalis buvo panaši į suflė, tik tirštesnės konsistencijos.

Rekomenduoju: daugiau receptų.







Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال