Švelnūs sausainiai, tirpstantys burnoje, yra tobulas desertas, kuris idealiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šie sausainiai pasižymi ne tik kvapnia tekstūra, bet ir lengvumu, kurį suteikia kukurūzų krakmolas. Su šiuo paprastu receptu galėsite greitai paruošti skanų užkandį, kuris patiks visiems. Pasinerkite į kepimo malonumą ir nustebinkite savo artimuosius šiais trapiais sausainiais!
Švelnūs sausainiai, tirpstantys burnoje, yra puikus desertas. Sausainiai yra trapūs ir purūs. Jie panašūs į klasikinius sausainius, tačiau šiek tiek kitokios tekstūros. O pagrindinis pliusas - juos labai greitai paruošti, kaip teigia recepto autoriai.
Burnoje tirpstantys sausainiai
Ingredientai:
- 82,5 proc. sviesto - 170 g;
- miltų - 150 g;
- cukraus pudros - 40 g;
- kukurūzų krakmolo - 40 g;
- vanilinio cukraus - 1 šaukštelis;
- druskos - 1/3 šaukštelio.
Paruošimas:
- Krakmolas padidina sausainių trapumą, jie tampa ne tokie tankūs ir lengvesni. Rinkdamiesi krakmolą pirmenybę teikite kukurūzų krakmolui, tačiau tinka ir bulvių krakmolas.
- Prieš pradėdami kepti maždaug prieš valandą išimkite sviestą iš šaldytuvo - jis turi būti minkštas. Pasverkite visus ingredientus ant virtuvinių svarstyklių ir paruoškite iš karto.
- Minkštą sviestą (170 g) sudėkite į erdvų dubenį, suberkite druską (1/3 šaukštelio), cukraus pudrą (40 g) ir vanilinį cukrų (1 šaukštelis).
- Šias sudedamąsias dalis bent minutę plakite mikseriu, kol gausite vientisą kreminę masę.
- Į sviesto masę įmaišykite kukurūzų krakmolą (40 g) ir persijotus miltus (150 g).
- Užminkykite minkštą tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Šaukštu, kepimo šaukštu arba kepimo maišeliu dėkite sausainius ant kepimo skardos. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Tags
Receptai