Patarimas: kada ir kaip persodinti bijūnus?

Patarimas: kada ir kaip persodinti bijūnus?Bijūnai, švytintys savo nuostabiais žiedais, tikrai yra bet kurio sodo pasididžiavimas. Tačiau, norint, kad šie puikūs augalai džiugintų sodriais žiedais, būtina juos teisingai persodinti ir prižiūrėti. Ekspertai rekomenduoja geriausią laiką bijūnams persodinti – nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo pabaigos. Pavasarį to daryti nereikėtų, nes tuo metu augalai aktyviai auga ir gali patirti stresą.

Persodinant bijūnus, svarbu atkreipti dėmesį į kelis esminius aspektus. Pirma, augalas mėgsta gerą dirvos drenažą ir pakankamą šviesą, tad pasirūpinkite, kad pasirinkta vieta atitiktų šiuos reikalavimus. Sodinimo gylis taip pat yra kritiškas – jis turi užtikrinti greitą pumpurų atsikėlimą ir apsaugoti juos nuo puvinio.

Gėlių laistymas yra dar viena svarbi priemonė, užtikrinanti, kad augalai gautų pakankamai drėgmės ir formuotų naujus pumpurus. Mulčiavimas padeda išlaikyti drėgmę dirvoje ir neleidžia augti piktžolėms.

Prieš persodinant, pasistenkite gėles gausiai palaistyti kelias dienas. Atsargiai iškaskite krūmą, atsitraukdami nuo stiebo apie 30-40 cm. Iškaskite krūmą iš apačios, elkitės atsargiai, kad nepakenktumėte šaknims. Tuomet paruoškite duobę, kurios gylis turėtų būti iki 70 cm, o skersmuo – maždaug 60 cm. Dugne būtinai padėkite drenažo sluoksnį iš skaldytų plytų arba keramzito ir užpilkite žemę, formuodami kalvą.

Po to atsargiai ištiesinkite augalo šaknis ant kalvelės ir užpildykite duobę žeme, šiek tiek sutankindami. Nepamirškite gausiai palaistyti persodinto krūmo. Pirmąsias 2-3 savaites po persodinimo laistymas turi būti reguliarus, kad padėtų augalui greičiau įsišaknyti. Pirmųjų metų metu bijūnai gali nežydėti – tai normalu, kadangi šiuo laikotarpiu jie daugiausia dėmesio skiria įsišaknijimui. Su tinkama priežiūra, šie nuostabūs augalai netrukus džiugins jus savo žiedais!

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال