Tyrimas: Netikra mėsa susijusi su didesne širdies priepuolių ir insultų rizika

Tyrimas: Netikra mėsa susijusi su didesne širdies priepuolių ir insultų rizika

Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kad smarkiai perdirbtas augalinis maistas yra kenksmingesnis širdies sveikatai nei mažiau perdirbtas maistas.

Sintetinė, laboratorijoje užauginta mėsa yra vienas iš tokių itin apdorotų augalinės kilmės "maisto produktų", todėl naujajame tyrime ji siejama su širdies priepuoliais ir insultu.

Tyrime, kurį atliko San Paulo universitetas ir kuriame dalyvavo Londono imperatoriškasis koledžas, buvo naudojami daugiau kaip 118 000 žmonių duomenys.

Apie tai praneša"Activist Post" : Neseniai pasirodžiusios antraštės smerkė augalinės kilmės netikrą mėsą (pvz., vegetariškas dešreles ir tekstūruotus augalinius baltymus) kaip nesveiką ir teigė, kad jų vartojimas susijęs su padidėjusia širdies ir kraujagyslių ligų ir mirties rizika. Šie "maisto produktai" yra itin perdirbti ir labai nutolę nuo natūralaus maisto. Valgyti netikrą mėsą yra tas pats, kas valgyti "Cheeto". Iš tikrųjų tai ne maisto produktai, o į maistą panašūs gaminiai, nuo kurių bandoma sukelti masinę priklausomybę.

Maisto produktai vadinami itin apdorotais, kai jie pramoniniu būdu perdirbami, o tai labai pakeičia pirmines sudedamąsias dalis. Šie maisto produktai, kol pasiekia jūsų lėkštę, nueina ilgą kelią. Tokie pagrindiniai produktai, kaip greito paruošimo makaronai ir parduotuvėje perkami sausainiai, paprastai pereina kelis perdirbimo etapus, kurių metu išardoma vidinė jų žaliavų struktūra. Po to jie vėl sudedami į tokią formą, kurioje pirmenybė teikiama patogumui ir skoniui - dažnai su priedais, skirtais išvaizdai ir galiojimo laikui pagerinti. Pasak tyrime nedalyvavusios Pietų Australijos universiteto mokslininkės ir dietologės Evangelinos Mantzioris (Evangeline Mantzioris), kuri nedalyvavo šiame tyrime, taisyklė yra tokia: "Pagalvokite apie maistą, kurio negalėtumėte pasigaminti savo virtuvėje" dėl jo cheminių sudedamųjų dalių arba pramoninių mašinų, reikalingų jam paruošti. -Scientific American

Tyrimas parodė, kad kuo daugiau itin apdoroto maisto žmonės vartojo, tuo didesnė tikimybė, kad jie sirgs širdies ligomis arba mirs nuo jų - rezultatai, kurie "iš tikrųjų nebuvo tokie netikėti", - sakė Gunteris Kuhnle'is (Gunter Kuhnle), mitybos epidemiologas iš Readingo universiteto Anglijoje. Tačiau valdantieji ir jų marionetės nori, kad masės saikingai valgytų labai perdirbtą "augalinį" maistą, pavyzdžiui, saldžius maisto produktus ar gėrimus ir netikrą mėsą.

Atminkite, kad gydyti žmones nėra pelninga nei didžiosioms farmacijos bendrovėms, nei medicinos įstaigoms; o sveikiems žmonėms tikrai nereikia pasikliauti ir valdininkų sistema. Nėra jokių paskatų, kad žmonės būtų sveiki, ir šiuo istorijos laikotarpiu tai turėtų būti pernelyg akivaizdu. Štai kodėl beveik kasdien esame bombarduojami bloga informacija apie sveikatą (pavyzdžiui, apie mRNA injekcijų vartojimą ir netikros mėsos valgymą). Jau nekalbant apie tai, kaip propaguojamas vabalų valgymas.

Jokie kiti gyvūnai prieš vartodami maistą jo stipriai neapdoroja ir jokie kiti gyvūnai neklausia, kokia yra tinkama jų mityba. Jokie kiti gyvūnai masiškai neserga lėtinėmis ligomis ar nutukimu. Argi neįdomu, kad žmonės, esantys mitybos grandinės viršūnėje, yra patys neišmanėliai, kai kalbama apie mitybą ir mitybą?

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال