Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys

Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys

Archeologai, atlikdami tyrimus Egėjo rūmuose šiaurės Graikijoje, aptiko Aleksandro Didžiojo vonios kambarį. Žinoma, kad garsusis karvedys šiuose rūmuose praleido vaikystę.

Pasak "Arkeonews", Egajų rūmai užima 15 000 kvadratinių metrų plotą ir yra didesni už garsųjį Partenoną. Jie yra senovės Makedonijos karalystės ceremonijų centre. Yra žinoma, kad šiuose rūmuose augo ir buvo auklėjamas Aleksandras, dėl sėkmingų karinių žygių pramintas Didžiuoju.

Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys

Archeologai teigia, kad jiems pavyko rasti ne tik Aleksandro vonios kambarį, bet ir sporto salę, kurioje jis treniravosi. "Uoloje iškaltas didelis nutekamasis vamzdis ir bendras vonios kambarys", - sakė tyrėjai. - Manoma, kad tai vieta, kur Aleksandras Didysis maudėsi su savo bendražygiais, įskaitant garsųjį savo favoritą Hefaistioną, taip pat su daugybe jaunuolių, lydėjusių jį per žygius, o po jo mirties kovojusių dėl imperijos kontrolės."

Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys

Žinoma, kad Hefaistionas buvo Aleksandro favoritas. Todėl mokslininkai daro prielaidą, kad rastame gimnazijoje būsimasis karvedys ir jo draugas buvo mokomi karo meno, taip pat imtynių ir medžioklės įgūdžių. Egėjaus rūmai taip pat žinomi kaip Aleksandro karūnavimo vieta. Jie yra netoli Vergino kaimo Verijos savivaldybėje. Egajų rūmai buvo suprojektuoti Pilypui II, Aleksandro tėvui.

"Aleksandras ir Hefaistonas perėjo visas šias apeigas, - aiškino tyrinėtoja Bettany Hughes. - Jie buvo neįtikėtinai aktyvūs sporto salėje, kovojo ir imtyniavo. Jie buvo mokomi medžioti. Įsivaizduokite šias viešas pirtis...".

Naujausi archeologiniai radiniai taip pat rodo, kad vietovė, kurioje stovi Egėjų rūmai, buvo nuolat gyvenama nuo ankstyvojo bronzos amžiaus (III tūkstantmetis pr. m. e.), o jos svarba išaugo ankstyvajame geležies amžiuje, t. y. XI-VIII a. pr. m. e. Būtent tuo laikotarpiu miestas tapo klestinčiu ir tankiai apgyvendintu centru.

Pasaulio naujienos kitaip su paranormal.lt

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال