Dvispalvis Narcizų Pyragas: Šventinis Velykų Receptas ir Patarimai

Įžanga

Pavasaris ir Velykos neatsiejami nuo narcizų žiedų ir šventinio stalo. Šis dvispalvis „Narcizų“ pyragas – balta ir geltona tešla su citrininiu glajumi – taps jūsų Velykų akcentu. 2025 m. atnaujinome receptą su naujais patarimais ir alternatyvomis, kad kepimas būtų dar lengvesnis ir skanesnis.

Ingredientai ir alternatyvos

Balta tešla:

  • Kiaušinio baltymai: 6
  • Citrinos sultys: 1,5 arb. šaukštelio (alternatyva: laimo ar apelsinų sultys)
  • Druska: 0,5 arb. šaukštelio
  • Cukraus pudra: 0,75 stiklinės (alternatyva: medus ar klevų sirupas)
  • Miltai: 0,5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. šaukštelis (alternatyva: vanilės esencija ar ankštis)

Geltona tešla:

  • Kiaušinio tryniai: 6
  • Tarkuota citrinos žievelė: 0,5 vnt. (alternatyva: apelsinų žievelė)
  • Druska: 0,25 arb. šaukštelio
  • Cukraus pudra: 0,75 stiklinės
  • Miltai: 0,75 stiklinės
  • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštelis
  • Karštas vanduo: 0,25 stiklinės

Glajus:

  • Citrinos sultys: 3 valg. šaukštai
  • Cukraus pudra: 200 g
Dvispalvis Narcizų pyragas Velykų stalui
Šventinis Narcizų pyragas – puošmena jūsų Velykoms.

Gaminimo žingsniai

  1. Balta tešla: Baltymus plakite iki putų, supilkite citrinos sultis ir druską. Plakite iki tirštos grietinės konsistencijos.
  2. Persijokite miltus su cukraus pudra 4 kartus, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Atsargiai įmaišykite į baltymus.
  3. Tešlą sudėkite į aliejumi išteptą žiedo formą.
  4. Geltona tešla: Trynius plakite 3 min., įberkite citrinos žievelę, druską, cukraus pudrą. Plakite iki purios masės.
  5. Pakaitom pilkite karštą vandenį ir persijotus miltus su kepimo milteliais, plakdami mikseriu.
  6. Supilkite geltoną tešlą ant baltos.
  7. Kepkite 160°C orkaitėje 40–50 min., patikrinkite mediniu pagaliuku.
  8. Glajus: Sumaišykite sultis su cukraus pudra, apliekite atvėsusį pyragą. Stingdykite šaldytuve.

Kepimo patarimai ir naujos idėjos

Kepkite žiedo formoje, kad pyragas iškeptų tolygiai. 2025 m. siūlome išbandyti glajų su apelsinų sultimis – jis suteiks švelnesnį skonį (BBC Good Food). Norint dar lengvesnės tekstūros, baltymus plakite su šlakeliu acto.

Patiekite su šviežiais narcizais (dekoracijai) ir mėgaukitės šventine nuotaika!

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال