Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia paprastumą ir nostalgišką skonį. Ploni, minkšti blynai, užpildyti kremišku varškės įdaru, puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Šis receptas ne tik lengvai įgyvendinamas, bet ir leidžia eksperimentuoti su ingredientais bei pagardais pagal jūsų skonį. Nesvarbu, ar esate virtuvės naujokas, ar patyręs kulinaras, šie lietiniai tikrai sužavės namiškius ir svečius. Tad pasiruoškite keptuvę ir pradėkime!

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Lietiniai blynai su varške

Lietinių tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių;

  • 400 ml pieno (galima naudoti ir augalinį pieną, pvz., migdolų ar avižų, jei norite alternatyvos);

  • 100 ml vandens (kambario temperatūros, gazuotas vanduo gali suteikti tešlai lengvumo);

  • ~170 g miltų (rekomenduojami kvietiniai miltai, bet galima eksperimentuoti su speltos ar pilno grūdo miltais, reguliuojant kiekį);

  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (galima keisti medumi ar ruduoju cukrumi pagal skonį);

  • Žiupsnelio druskos;

  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus (pvz., saulėgrąžų ar kokosų aliejaus, taip pat tinka išlydytas sviestas).

Lietinių įdarui reikės:

  • 300 g sausesnės varškės (riebumas pagal skonį, liesesnė varškė bus lengvesnė, riebesnė – sodresnė);

  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės (galima keisti natūraliu jogurtu ar maskarpone);

  • 1–2 valgomųjų šaukštų cukraus (arba pagal skonį, galima pridėti vanilinio cukraus ar cinamono);

  • Žiupsnelio druskos (išryškina skonį).

Papildomai (nebūtina):

  • Saujelė razinų, smulkintų riešutų ar uogų (pvz., mėlynių, aviečių) įdarui pagardinti;

  • Sviestas arba aliejus apkepimui;

  • Grietinė, uogienė, medus ar šokoladinis kremas patiekimui.


Gaminimo eiga:

1. Pasiruošimas

Prieš gamindami lietinius, pieną ir vandenį palaikykite kambario temperatūroje – taip tešla bus tolygesnė ir mažiau lips prie keptuvės. Jei skubate, pieną galite šiek tiek pašildyti (bet ne per karštą, kad kiaušiniai nesutrauktų).

2. Lietinių tešla

  • Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki vientisos masės (galite naudoti šluotelę ar plakiklį).

  • Suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Miltų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jų rūšies ar kiaušinių dydžio – tešla turi būti skysta, bet ne vandeninga, primenanti grietinėlės konsistenciją.

  • Supilkite pieną ir vandenį, gerai išmaišykite.

  • Paruoštą tešlą palikite pastovėti bent 15–20 minučių (tai padeda miltams išbrinkti ir lietiniai būna elastingesni). Jei turite laiko, galite palikti ir ilgiau, pvz., pusvalandį.

3. Lietinių įdaras

  • Varškę sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį, jei norite švelnesnės tekstūros.

  • Įberkite žiupsnelį druskos, cukrų, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

  • Jei norite įvairesnio skonio, galite pridėti razinų (jas prieš tai pamirkius karštame vandenyje), smulkintų riešutų ar šviežių uogų.

4. Lietinių kepimas

  • Prieš kepdami į tešlą įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišykite – tai padės lietiniams lengviau atsiskirti nuo keptuvės.

  • Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančią arba specialią blynų keptuvę) ant vidutinės ugnies ir pirmam lietiniui ją lengvai patepkite aliejumi (vėliau to gali neprireikti).

  • Samteliu pilkite tešlą į keptuvę, paskirstykite ją sukiodami keptuvę, kad susidarytų plonas sluoksnis. Perteklių galite supilti atgal į dubenį.

  • Kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol lengvai parus (apie 1–2 min. vienai pusei). Sudėkite keptus lietinius į lėkštę.

5. Įdaro dėjimas

  • Ant kiekvieno lietinio dėkite po 1–2 šaukštus varškės įdaro (kiekis priklauso nuo lietinio dydžio).

  • Lietinį galite suvynioti vamzdeliu, lankstyti kaip vokelį arba tiesiog perlenkti per pusę – kaip jums patogiau.

6. Apkepimas ir patiekimas

  • Keptuvėje išlydykite šiek tiek sviesto ar augalinio aliejaus ir apkepkite suvyniotus lietinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (tai suteikia papildomo skonio ir traškumo).

  • Patiekite šiltus su grietine, mėgstama uogiene, medumi ar net šokolado padažu. Jei norite gaivumo, galite pabarstyti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliais.


Patarimai:

  • Jei tešla gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ar pieno. Jei per skysta – pridėkite miltų.

  • Norint plonesnių lietinių, naudokite mažiau tešlos vienam blynui.

  • Likusius lietinius galite užšaldyti – perkelkite juos į šaldiklį, per tarpus sudėję kepimo popieriaus, kad nesuliptų.

Skanaus!

Lietiniai blynai su varške: paprastas ir skanus receptas

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال