Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais varškės apkepų receptais, kuriuose derinami malonus moliūgo saldumas, karamelizuotų kriaušių aromatas ir egzotiški bananai. Pasinerkite į šiuos gardumynus ir atraskite naujas skonių kombinacijas!
Varškės apkepas su moliūgais: skanus ir maistingas pasirinkimas
Varškės apkepas su moliūgais – tai ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Moliūgas suteikia šiam patiekalui ne tik unikalų skonį, bet ir gausybę vitaminų. Šis receptas yra paprastas, todėl jį gali paruošti net ir pradedantieji virtuvėje.
Reikės:
- 100 g varškės
- 125 ml pieno
- 5 šaukštų manų kruopų
- 250 g moliūgų minkštimo
- 3 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų grietinės
- 2 kiaušinių
- Šiek tiek sviesto
Gaminame:
-
Manų košė: Į puodą supilkite pieną ir suberkite manų kruopas. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Gautą košę šiek tiek atvėsinkite.
-
Moliūgo paruošimas: Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į mikrobangų krosnelėje naudoti tinkamą indą. Visu pajėgumu kaitinkite 5-7 minutes, kad moliūgas suminkštėtų.
-
Moliūgo ir varškės masė: Moliūgą sutrinkite trintuvu. Sudėkite manų košę ir dar kartą sumaišykite. Įdėkite cukrų, varškę, grietinę ir vėl išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.
-
Kepimas: Formą ištepkite aliejumi ir sudėkite į ją varškės bei moliūgų mišinį. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 25 minutėms, kol apkepas įgaus auksinę spalvą.
Varškės apkepas su karamelizuotomis kriaušėmis
Kitas variantas – varškės apkepas su karamelizuotomis kriaušėmis, kuris ne tik puikiai dera prie kavos, bet ir džiugina skoniu.
Reikės:
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 7 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų grietinės
- 4 šaukštų manų kruopų
- Šiek tiek vanilės
- 1-2 kriaušių
- 1 šaukšto medaus
- 1 šaukšto sviesto
Gaminame:
-
Varškės masė: Varškę, kiaušinius, 3 šaukštus cukraus, grietinę, manų kruopas ir vanilę išplakite mikseriu iki vientisos masės.
-
Karamelizavimas: Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su likusiu cukrumi, medumi ir sviestu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir kriaušės suminkštės.
-
Kepimas: Supilkite karamelę į kepimo indą, ratu išdėliokite kriaušes, o ant jų paskleiskite varškės masę. Kepkite apie 40 minučių 180 °C temperatūroje. Po kepimo karštą apkepą apverskite ant serviravimo lėkštės.
Varškės apkepas su bananais be kiaušinių
Šis variantas ypač tinka tiems, kurie nori išvengti kiaušinių.
Reikės:
- 1 kg varškės
- 100 g + 3 šaukštų grietinės
- 50 g sviesto
- 6 šaukštų cukraus
- Šiek tiek vanilės
- Žiupsnelio druskos
- 6 šaukštų manų kruopų + šiek tiek pabarstymui
- 1 banano
- Šiek tiek aliejaus
Gaminame:
-
Varškės masė: Sumaišykite varškę, 100 g grietinės, suminkštintą sviestą, cukrų, vanilę ir druską. Suberkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. Bananą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įdėkite į varškės masę.
-
Kepimas: Formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Sudėkite varškės masę, išlyginkite ir patepkite likusia grietine. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40-45 min.
Pabaigai
Varškės apkepas su moliūgais, kriaušėmis ar bananais yra puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku. Patiekite jį šiltą, pabarstytą cukrumi ar cinamonu, ir mėgaukitės gardžiu skoniu! Šie receptai ne tik suteiks Jums malonumo, bet ir bus puiki proga pasidalinti skaniu patiekalu su šeima ar draugais.