Skanus moliūgų sūrio pyragas: rudens desertas, kurio verta paragauti

Skanus moliūgų sūrio pyragas: rudens desertas, kurio verta paragauti

Verta išbandyti švelnų, lengvai prieskoniais pagardintą kreminį įdarą ir traškų imbiero pagrindą. Ruduo atneša ne tik spalvų žaismus, bet ir nuostabius skonius, kurie puikiai tinka šiai sezonui. Moliūgų sūrio pyragas – tai klasikinis desertas, kuris sujungia švelnų kremą ir traškią pagrindą, atspindintį rudens grožį. Šis receptas yra tobulas pasirinkimas šventėms ar tiesiog jaukiam vakarui namuose. Atraskite, kaip lengvai galite pagaminti šį skanų pyragą ir nustebinti savo artimuosius.

Atėjusį rudenį švęskite su sezoniniais kepiniais, pavyzdžiui, moliūgų sūrio pyragu. Švelnus, lengvai prieskoniais pagardintas kreminis įdaras ir traškus imbierinis pagrindas - verta išbandyti.

Moliūgų sūrio pyrago receptas

Ingredientai:

  • Miltai - 50 g;
  • moliūgų tyrės - 425 g;
  • sviestas - 80 g;
  • imbieriniai sausainiai - 275 g;
  • kiaušiniai - 6 vnt;
  • kreminis sūris (neriebus) - 800 g;
  • rudasis cukrus - 200 g;
  • grietinėlė - 400 ml;
  • malto cinamono - pagal skonį;
  • karamelinis padažas - 3 šaukštai. l.

Kaip paruošti sūrio pyragą su moliūgais

  1. Sviestą ištirpinkite ir sausainius susmulkinkite iki trupinių, tada ingredientus sumaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite mišinį į paruoštą torto formą, paskleiskite jį aplink šonus ir prispauskite šaukštu.
  2. Kepkite paplotėlį 10 minučių iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą keksą aptepkite 1 kiaušinio baltymu ir kepkite dar 3 minutes.
  3. Ruošiant įdarą, kreminį sūrį išsukite iki purumo. Sudėkite moliūgų tyrę, cukrų ir miltus ir dar kartą išplakite iki vientisos masės. Nenustodami plakti, palaipsniui įmaišykite kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį. Plakite, kol masė taps vientisa ir kreminė.
  4. Supilkite įdarą ant iškepto sausainių pagrindo, tada formą pastatykite ant gilios kepimo skardos arba į didelę formą. Į didelę formą įpilkite vandens, kad jis siektų pusę formos dugno.
  5. Moliūgų sūrio pyragą kepkite 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 110 laipsnių. Tada kepkite sūrio pyragą dar 1,5 valandos, kol sūrio pyragas sustings ir šiek tiek pasislinks tik per vidurį, jei švelniai pakratysite formą.
  6. Išjunkite orkaitę, tada atidarykite orkaitės dureles ir palikite sūrio pyragą 2 valandoms, kol visiškai atvės. Išimkite sūrio pyragą iš orkaitės ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
  7. Kai atvės, atsargiai išimkite sūrio pyragą iš formos ir perkelkite į lėkštę. Išplakite grietinėlę elektriniu plakikliu iki minkštų viršūnių ir užtepkite ant sūrio pyrago. Pabarstykite moliūgų sūrio pyragą trupučiu cinamono arba moliūgų sėklomis ir apšlakstykite karameliniu padažu.

Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال