Ar kada nors pagalvojote, kad klasikinis ryžių pudingas gali tapti intriguojančiu pyragu? Moliūgas, sujungtas su kreminiais ryžiais, pagardintas spanguolėmis ir pikantiškais riešutais, ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia naują gyvenimą jau gerai žinomam patiekalui. Šis receptas puikiai tinka tiek šventiniams renginiams, tiek kasdieniam desertui, todėl kviečiame pasinerti į šią skanią kulinarinę kelionę!
Ryžių pudingus žino visi, tačiau ne visi juos mėgsta. Ką daryti, jei šį gana banalų patiekalą paverstumėte pikantišku pyragu? Švelnus moliūgas, sujungtas su pienišku ryžių skoniu, pagardintas spanguolių rūgštele ir pikantiškais riešutais, nepaliks abejingų net tų, kurie niekada nemėgo pudingų.
Moliūgų ir ryžių pudingo pyragas
Ryžių pudingus žino visi, tačiau ne visi juos mėgsta. Ką daryti, jei šį gana banalų patiekalą paverstumėte pikantišku pyragu? Švelnus moliūgas, sujungtas su pieniško skonio ryžiais, pagardintas spanguolių rūgštele, aštriais riešutais, nepaliks abejingų net tų, kurie niekada nemėgo pudingų.
Ingredientai (8 porcijoms):
Pudingas
- 200 g apvalių arba vidutinio grūdėtumo ryžių
- 720 ml pieno
- 150 g rudojo cukraus
- 250 g moliūgų tyrės (išvirkite moliūgą, sutrinkite)
- 1 šaukštelis vanilės esencijos
- 1 valgomasis šaukštas klevų sirupo
- 1 šaukštelis malto cinamono
- 1/2 arb. š. malto imbiero
- 1/2 arb. š. druskos
- 3 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
užpildas
- 2 obuoliai, nulupti, išimti sėklalizdžius ir sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais
- 50 g spanguolių
- 25 g rudojo cukraus
- 1/4 šaukštelio malto cinamono
- 1 valgomasis šaukštas brendžio, būgno ir (arba) viskio
- 50 g lazdyno riešutų branduolių, sausai paskrudinkite, susmulkinkite.
Kaip paruošti:
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite, kol suminkštės.
Visas procesas užtruks ne ilgiau kaip 20 minučių, per kurias ryžiai turi kuo labiau sugerti pieną.
Dabar, kol ryžiai atvės, įjunkite 165 laipsnių orkaitę ir aliejumi ištepkite formą; optimalus dydis - 20 cm. Kiaušinius šiek tiek suplakite ir sumaišykite su moliūgų tyre ir prieskoniais (imbieru, vanile, cinamonu, klevų sirupu) į vientisą masę.
Švelniai sumaišykite su ryžiais ir gautą „tešlą“ supilkite į paruoštą formą. Kepimo procesas trunka apie 50 minučių, o jūsų pyragas turėtų šiek tiek virpėti judinant formą.
Dabar galite kibti į darbą ruošdami įdarą.
Nulupkite obuolius, išimkite šerdį, žievelę ir kauliukus, supjaustykite nedideliais kubeliais. Riešutus išdžiovinkite keptuvėje be aliejaus ir smulkiai sukapokite.
Sudėkite visus ingredientus, išskyrus riešutus, į puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie 20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
O dabar, kai jūsų pyragas atvėso, viršų uždenkite paruoštu užpildu ir papuoškite riešutais.
Dabar moliūgų ir ryžių pudingą galima patiekti.
Gero apetito! Gaminkite su meile!
Pastaruoju metu maisto gaminimo srityje vis populiaresni tampa receptai, kurie sujungia tradicinius ingredientus su naujomis idėjomis. Kulinarų bendruomenėje didėja susidomėjimas moliūgais ir ryžiais, ypač dėl jų maistingumo ir universalumo. Taip pat akcentuojama, kad šie ingredientai puikiai tinka sveikesniems desertams, kurie gali būti pritaikyti įvairioms dietoms.