Agurkų uogienė: originalaus ir skanaus skanėsto receptas

Agurkų uogienė: originalaus ir skanaus skanėsto receptas

Agurkų uogienė - skanus ir originalus žiemos patiekalas. 

Agurkų uogienė paruošiama greitai ir lengvai, tereikia agurkų, cukraus, citrinos sulčių ir vanilės esencijos. Galutinis rezultatas - švelnaus skonio kreminė uogienė, puikiai tinkanti tepti ant skrebučių ar duonos kartu su plonu sviesto sluoksniu ir vartoti pusryčiams su puodeliu žaliosios arbatos ar espreso. Taip pat galite derinti su šviežiais ar brandintais sūriais, kad galėtumėte skaniai užkandžiauti ar aperityvu pavaišinti svečius.

Kad agurkų uogienė būtų gaivi ir maloniai pikantiška, ją galite pagardinti gabalėliu šviežio imbiero, nulupto ir sutarkuoto, arba šaukšteliu malto cinamono; taip pat galite įdėti keletą šalavijo lapelių, šviežių mėtų, vieną ar dvi kadagio uogas arba žiupsnelį aitriosios paprikos. 

Agurkų uogienė 

Sudedamosios dalys:

  • agurkai - 600 g; 
  • cukraus - 300 g; 
  • viena citrina; 
  • vanilės esencija - 1 šaukštelis. 

Paruošimas: 

  1. Nulupkite agurkus. Išimkite sėklas ir supjaustykite agurkus kubeliais. Perkelkite agurkus į puodą. Suberkite cukrų ir citrinos sultis, uždenkite ir palikite 3 val. 
  2. Tuomet puodą pastatykite ant ugnies, įberkite vanilės ir virkite, kol skystis išgaruos. Mišinį sumalkite trintuvu. Supilkite mišinį į puodą ir kelias minutes pavirkite. 
  3. Paimkite arbatinį šaukštelį uogienės ir supilkite ją ant lėkštutės: jei ji nenuteka, uogienė paruošta. 
  4. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius. Uždenkite stiklainius dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis ir palaukite, kol jie visiškai atvės, ir tik tada sudėkite į sandėliuką.
Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال