Agrastų uogienė: kaip paruošti gardų žiemos patiekalą

Agrastų uogienė: kaip paruošti gardų žiemos patiekalą

Agrastai yra labai naudingi, iš jų galima pasigaminti nuostabios uogienės. 

Agrastų uogienė būna kvapni ir labai skani. Ir ją labai lengva paruošti. 

Agrastų uogienė 

  • agrastai - 1 kg; 
  • cukraus - 400 g; 
  • vienas apelsinas. 

Paruošimas: 

  1. Žirklėmis nupjaukite šakeles ir kotelius. Agrastus sumalkite mėsmale arba blenderiu. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su uogomis. 
  2. Apelsiną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Į sultis suberkite cukrų ir agrastų tyrę ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Maišydami užvirinkite. 
  3. Retkarčiais pamaišydami virkite agrastų uogienę ant silpnos ugnies 40 minučių. Stebėkite, kad uogienė nesudegtų. 
  4. Iš karto supilkite agrastų uogienę į sausus sterilizuotus stiklainius. Agrastų uogienei vietoj apelsinų galite naudoti kitus citrusinius vaisius: laimus arba citrinas. 
  5. Paruoštą uogienę galima patiekti prie blynų, dėti į jogurtą arba naudoti kaip pyragų įdarą.
Naujesnė Senesni
 ...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „NAUJIENOS-PATARIMAI“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Free mail

نموذج الاتصال